FIJNE LOCATIE MET
VEEL DORPSGEVOEL

- IN NIJEVEEN -

In dit nieuwe buurtje hartje Nijeveen heb je veel moois om je heen. Het dorp zelf, met nog geen 4.000 inwoners en aangenaam veel saamhorigheid. Ideaal gelegen, tussen weidse natuurgebieden, precies op de groene grens van Drenthe en Overijssel.

HET DORP / NIJEVEEN

Beter kun je het eigenlijk niet treffen. Aantrekkelijke, betaalbare, comfortabele en energiezuinige nieuwbouw, op een paar passen lopen van de dorpsstraat met oude molen, supermarkt, hoge bomen, het plein waar je elkaar ontmoet. Te groot om een eenzaam gehucht te zijn, te klein voor de moeilijkheden van de grote stad. Hier hebben de mensen nog aandacht voor elkaar.

Nijeveen ligt net boven Meppel, aan de kant van Steenwijk. Lang zelfstandig, samen met de landelijke dorpen en buurtschappen Nijeveense Bovenboer, Kolderveen en Kolderveense Bovenboer. Er wonen hier al boeren en buitenmensen sinds eind 15e eeuw. Sinds 1998 deel van de gemeente Meppel, maar dat merk je alleen als je op het gemeentehuis je rijbewijs moet verlengen.

DE OMGEVING

Voor wie dit mooie, genoeglijke stukje Zuid-Drenthe nog niet kent, kunnen de eerste weken in een nieuwe woning aanvoelen als permanente vakantie. Het dorp Nijeveen ligt prinsheerlijk ingeklemd tussen het waterrijke natuurgebied Nationaal Park Weerribben Wieden en heidevelden en bos richting Havelte, Uffelte en Ruinerwold. Iets verder naar het zuiden ligt het idyllische Reestdal, precies op de grens van zuidelijk Drenthe en de kop van Overijssel. Daar kom je op de fiets of wandelend langs eeuwenoude landgoederen als Havixhorst en Dickninge en ooievaarsstation ‘Lokkerij’.

Heel praktisch, voor als de reis eens wat verder gaat: Nijeveen ligt maar een paar kilometer van afrit Meppel-Noord aan snelweg A32, met een vlotte aansluiting op de snelweg A28 naar Hoogeveen, Assen en Groningen, of naar het zuiden richting Zwolle (23 minuten rijden) en Harderwijk. Vanaf Zwolle neem je de A50 naar Apeldoorn (50 minuten), Arnhem, Nijmegen. 

DE LOCATIE

Een buitenkansje, in een dorpskern waar niet veel meer gebouwd zal worden. Je gaat wonen op de locatie van het voormalige zwembad De Duker.

Het ruim opgezette mini-wijkje in de dorpskern bestaat uit maar 11 nieuwe woningen: twee stijlvolle 2-onder-1 kapwoningen, vier hoekwoningen en vijf tussenwoningen. Verdeeld over drie woonblokken met een frisse, eigentijdse uitstraling en veel groen rondom. Zo’n beetje alle belangrijke adressen in Nijeveen zelf bereik je gemakkelijk te voet of op de fiets.